Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saját favicon

2008.10.31

 

Ha szeretnél saját ikont eOldaladnak, amely a böngésződ címsorában fog megjelenni, a következők a teendők:

 

1. File feltöltéssel feltöltöd a szerverre a választott ikont. (Beállitások - Haladó - Fájlok)

 

Majd a link elérési útját a következő kódba kell beágyaznod a linket:

 

Egyszerű jpg kép esetén:

<link rel="shortcut icon" href="http://www.valami.eoldal.hu/upload.jpg-">

 
 

Amennyiben animációs képet szeretnél ikonnak, a következő a kódja:

 

<link rel="icon" href="https://tippek.eoldal.hu/archiv/uploaded/animated_favicon1.gif" type="image/gif" >

 

2. Majd kattins a Beállítások - Sablon kódjának módosítására - Fősablon:

<head> rész után másold át be a kódot. Változtatások mentése és Beállít.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Újabb kiegészítés kiegészítése

(Meggymag, 2018.10.15 22:12)

Pontosítanám az előző hozzászólásomat, mert közben rájöttem a herurékára. Tehát az eoldal már https protokollban működik, de az eoldalunkon a fájlok elérési útvonala még http alapú. Ezért a böngészők letiltják a faviconunk betöltését, mert nem biztonságosnak nyilvánítják a képet. Ezt én úgy küszöböltem ki, hogy Google Drive-ra töltöttem fel a favicon képemet, majd a <head> mögé beillesztett kódba nem az eoldalas URL elérhetőséget adtam meg, hanem a Google Drive linkjét a képemnek, ami már https protokollt használ. Ezt tehát a megoldás a favicon problémára, amit 2018.július óta biztos sokan tapasztaltatok. ;)

Újabb kiegészítés

(Meggymag, 2018.10.15 21:34)

Ez ez újabb kiegészítés a beillesztő link http protokolljával kapcsolatban, ami egy ideje nem számít biztonságosnak, ezért a böngészők nem töltik be a faviconunkat, hiába van a <head> után beírva a megfelelő kód. Tehát a beillesztő kódban nem szabad már http-t használni, csak https-t az URL címben, különben a böngészők nem biztonságosnak nyilvánítják a betöltendő favicon fájlt, így nem jelenítik meg. Tehát a beillesztendő kódnak így kell kinéznie:
<link rel="shortcut icon" href="https://www.domainneved.hu/favicon.ico">
Sok sikert mindenkinek! ;)

Kiegészítés

(Meggymag, 2018.06.23 22:50)

Dióbél leírása nagyon jó, köszönjük szépen! A fájl feltöltése, a HTML kód beillesztése klasszul megérthető belőle, de én tennék még pár technikai kiegészítést, mert azok nélkül nem fog menni a mutatvány. A fájlnak nem kell favicon méretűnek lennie, mert az eoldal rendszere szépen a megfelelő méretűre konvertálja. Nekem az .ico kiterjesztésű fájlt el sem fogadta a rendszer, hiába sikerült feltöltenem, a kód beillesztése után mégsem jelent meg a faviconban. Viszont az 50 MB alatti .png fájlok mindegyike szépen működött. Ezen kívül pedig a kód beillesztése után három helyen is el kell menteni az új beállítást, mert ezek hiányában szintén nem működik a favicon. Először a HTML bezárásakor, majd új sablonként a lap alaján, végül az elmentett új design-t is be kell állítani. Ha ez a három mentés megvalósul, akkor minden szépen süt-főz.. Sok sikert kívánok én is mindenkinek! ;)

Hátha segít...

(Dióbél, 2014.09.30 20:01)

A fentiek nem sokat segítettek nekem se, de két napi próbálkozás után rájöttem, hogyan kell favicont felrakni. A kiválasztott képet egy favicon generátorral átalakítjuk (16x16 pixel) és elmentjük. Nevezzük pl. favicon.ico-nak. Belépünk a vezérlőbe, beállítások-haladó-fájlok, ide feltöltjük. nem az első cím a jó (favicon.ico.ico), hanem alatta a cím: pl. /file/36/favicon.ico/ ! Szóval, feltöltöttük az ikont, utána menjünk a beállítások-megjelenítés-dizájn-ra, ott az XHTML szerkesztésre, majd a fősablonra. A szövegben az első <head> mögé szépen másoljuk be a következőt:
<link rel="shortcut icon" href="http://www.domainneved.hu/favicon.ico"> ÉS a favicon.ico helyére kell beírni a /file/36/favicon.ico/ azaz a kép nevét. Meg persze a domainnevet. Tehát így fog kinézni: <head><link rel.....www.neved.eoldal.hu//file/36/favicon.ico/
Ezt el kell menteni, majd a visszaugró oldalon alul a sablon beállításánál szintén kattints a mentésre. Nekem azonnal megjelent az ikonom. :D
Ja, csak fizetős oldalon van rá mód...
Sok sikert!

Re: Hátha segít...

(Meseházi Krónikák, 2015.02.11 00:49)

Nagyon szépen köszönjük, hogy vetted a fáradtságot, és az oldal hanyag szerkesztői helyett írtál egy szuper útmutatót! Ez alapján nekem is könnyen sikerült beállítanom a szép új faviconomat.. :)

favicon

(havica, 2013.09.17 13:07)

Ez a lépéssor számomra értelmezhetetlen, a hiba bizonyára bennem van. Honnan tudja a program, hogy a feltöltött képek közül melyiket válassza? Nincs "Sablon kódjának módosítása" parancs.
Kaphatnék részletesebb (szájbarágós :) ) segítséget?
Köszönöm, ha igen!

 

 

Profilkép


Facebook

Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>